DAVID GEŠTAKOVSKI

dr.med.dent.

 • Curriculum Vitae

  David Geštakovski diplomirao je na Stomatološkom fakultet u Zagrebu. Dobitnik je dekanovih i rektorovih nagrada te je tijekom studija bio stipendist Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od osnivača projekta Studentske sekcije u okviru čega organizira i prve studentske kongrese dentalne medicine u Zagrebu. Voditelj je radionica „Dentalne lupe i MOCK-UP“, „Stamp tehnika“ i „Digital Smile Design“. U sklopu European Visiting Programa (EVP) odlazi na studentsku razmjene u Bratislavu (2015.), Valenciju (2016.), Stockholmu (2017.) i Strasbourgu (2018.). Završio je edukaciju “Invisalign” i “Implant Dentistry” u organizaciji Sveučilišta Hong Konga. Tijekom studija odrađuje praksu u privatnoj ordinaciji dentalne medicine Goršić-Radečić. Nakon studija odlazi u Dublin na tromjesečno stručno usavršavanje u polikliniku 3Dental, a nakon toga nastavlja raditi u privatnoj obiteljskoj klinici. Aktivno sudjeluje na domaćim i stranim kongresima dentalne medicine prezentirajući svoje radove, održavajući radionice i edukacije, a na međunarodnom kongresu u Istanbulu (Yudbat 2018) osvojio nagradu za najbolji prikaz kliničkog slučaja. Nagrade za najpreciznijeg studenta (2017.) i najbolji studentski prikaz slučaja (2016.) dodijeljene su mu u sklopu studentskih natječaja na kongresu estetske dentalne medicine AD-Moment. Područje interesa mu je dentalna protetika.

 • ABSTRACT

  Injekcijska tehnika izrade kompozitnih ljusaka – minimalno invazivna rekonstrukcija estetike i funkcije

  Ključne riječi: injekcijska tehnika, kompozitne ljuske, estetska rehabilitacija, transparentni silikonski indeks

   

  Sažetak:

  Injekcijska tehnika je indirektno-direktna metoda izrade kompozitnih ljusaka kojom se situacija s navoštenog modela vjerno reproducira u usta pacijenta primjenom transparentnog silikonskog kalupa i tekućeg kompozitnog materijala.

  Riječ je o minimalno invazivnom postupku koji obično ne zahtijeva brušenje zubi i jedan je od alternativa klasičnim keramičkim ljuskama uz sve svoje prednosti i mane. Kompozitne ljuske mogu služiti kao polutrajna, odnosno prijelazna ili trajna rješenja. Izlaganje će obuhvatiti sve faze izrade ljusaka: analizu, planiranje, te provedbu same tehnike u okviru prikaza slučaja uz dvogodišnje praćenje rezultata.  Određene modifikacije u odnosu na originalnu opisanu tehniku će također biti prikazane i detaljno razjašnjene..

AD-MOMENT.COM

DENTALNA

ZADAR

KONGRES

RESTAURATIVNA

PROTETIKA

ZNANJE

ZNANSTVENI

MOMENT

STRUČNJACI

MEDICINA

HDEDM

ISKUSTVO

HKDM

SVIBANJ

IMPLANTOLOGIJA

ENDODONCIJA

Značajniji skup inozemnih i domaćih stručnjaka i znanstvenika iz područja endodoncije, restaurativne stomatologije, protetike i implantologije.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.