DAVID RAIČKOVIĆ

DMD Orthodontist, Invisalign Diamond provider

 • Curriculum Vitae

  David Raičković rođen je 21.04.1981. u Splitu. 2007. godine diplomira na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom diplomskog rada „Rendgenogram šake u

  ortodonciji“ nakon čega odrađuje jednogodišnji pripravnički staž u D.Z. Samobor. Nakon položenog državnog ispita radi u obiteljskoj privatnoj ordinaciji dentalne

  medicine u Splitu. 2011. godine volontira u dvije ordinacije u New Yorku, Dr. Stanley Weinstock i Dr. Mark Bronsky. 2012. godine upisuje specijalizaciju iz ortodoncije u statusu međunarodnog stomatologa na New York University te završava program 2013. i odrađuje jednogodišnji OPT (Optional Practical Training) u dvije privatne klinike svog mentora Dr. Yon Lai u New Yorku. Tijekom specijalističkog programa učio je i radio brojne tehnike na dnevnoj bazi (MBT, Alexander, Speed, Harmony lingual system, Invisalign) koje je kroz svoj portfelj od 330 pacijenata usavršio. Također je biomehaniku učio u klasama Dr. Charles Burstone, Dr. Ravindra Nanda i Dr. Mani Alikhani.

  Po završetku se vraća u RH i nastavlja speclijalistički studij iz ortodoncije na KBC Zagreb te dobija licencu i status specijaliste ortodonta 2016. godine.

  Nastavlja raditi kao specijalist ortodoncije u svojoj obiteljskoj ordinaciji u Splitu te se 2017. godine zapošljava i u Poliklinici Identalia u Zagrebu.

  Dr. Raičković je nositelj najviše titule Invisalign Diamond Provider u RH te je Invisalign međunarodni predavač od 2018. godine.

   

 • ABSTRACT

  Invisalign tehnika u ortodociji

  Tehnika prozirnim alignerima je začeta 1997. godine u Kaliforniji, SAD. Autor ove ideje je kompanija Align Tech koja je patentirala ovu ideju i izum na maksimalnih 20 godina i nazvala je Invisalign. Kao tehnika u ortodonciji se pojavljuje u ulozi revolucije jer se ortodoncija do tada cijelo vrijeme razvijala kroz dizajn, perskripciju i materijale bravica i žica. Kroz 20 godina razvoja Invisalign se nastavlja i dalje, još većom brzinom i intenzitetom razvijati u svakom segmentu – od softwarea do materijala. Zahvaljujući tome danas možemo tretirati gotovo svaku anomaliju u ortodonciji.

  U svom predavanju ću pokazati razvoj plana terapije, presudnu ulogu znanja i vještine ortodonta u izradiplana terapije iz razloga sto se među mnogim kolegama stvara dojam da je planiranje terapije automatizirano te da je važnost ortodonta umanjena. To ću potkrijepiti svojim brojnim slučajevima uspješnim i, još važnije,

  neuspješnim iz vremena mojih početaka. Cilj mog predavanja je uvjeriti Vas kako se Invisalign tehnikom u ortodonciji mogu rješavati gotovo svi slučajevi te kako je razlika između uspješne terapije i one neuspješne isključivo u znanju i vještini ortodonta (kao i u svakoj praksi).

   

AD-MOMENT.COM

DENTALNA

ZADAR

KONGRES

RESTAURATIVNA

PROTETIKA

ZNANJE

ZNANSTVENI

MOMENT

STRUČNJACI

MEDICINA

HDEDM

ISKUSTVO

HKDM

SVIBANJ

IMPLANTOLOGIJA

ENDODONCIJA

Značajniji skup inozemnih i domaćih stručnjaka i znanstvenika iz područja endodoncije, restaurativne stomatologije, protetike i implantologije.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.