DRAŽEN JOKIĆ

dr.med.dent.

 • Curriculum Vitae

  Dražen Jokić, dr. med. dent., spec. ortodont. rođen je u 1985. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Gimnaziju u Zagrebu završio je 2004, kada je upisao Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija bio je dobitnik Dekanove nagrade 2007., 2008. i 2009. godine, a stipendist grada Zagreba 2007.-2009 i 2012 kao doktorand, a stipendist Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa 2006 – 2007. godine. Diplomirao je 2010 godine s prosjekom 4,83, a iste godine upisuje  poslijediplomski doktorski studij i zapošljava se na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju KB Dubrava za čije potrebe specijalizira ortodonciju.  Od listopada 2015. radi kao asistent na Zavodu za ortodonciju Stomatološkog fakulteta u Zagreb.

  Autor je znanstvenih radova iz područja ortodoncije i ortognatske kirurgije, a aktivno je sudjelovao na mnogim međunarodnim i domaćim kongresima te znanstvenim projektima.

  Klinički je najviše orijentiran na ortodontsku terapiju odraslih pacijenata, ortognatsku kirurgiju te ortodonciju u sklopu interdisciplinarnih terapija.

 • ABSTRACT

  Ortodoncija u sklopu interdisciplinarnih terapija

   

  U današnje vrijeme, kada su zahtjevi i očekivanja pacijenta za estetskom, funkcijskom i dugotrajno stabilnom terapijom sve veća, stomatološke prakse postaju skup specijalista različitih specijalizacija koji pacijentu nude interdisciplinarni pristup u rehabilitaciji. Koristeći pritom vještine različith specijalista pacijentu je omogućen bolji plan i rezultat terapije.

  Važnost ortodonta unutar tima posebno je vidljiva u terapiji odraslih pacijenata, kao trenutno najbrže rastućem segmentu unutar ortodoncije. To je direktna posljedica društvenog prihvaćanjem ortodontskih naprava, kao i spoznaje o korisnosti ortodontske terapije prilikom interdisciplinarnog pristupa.

  Tijekom predavanja cilj je kroz prikaze slučajeva pokazati mogućnosti ortodoncije u sklopu terapija odraslih osoba koje uključuju suradnju s barem jednim, a često i više različitih specijalista.

AD-MOMENT.COM

DENTALNA

ZADAR

KONGRES

RESTAURATIVNA

PROTETIKA

ZNANJE

ZNANSTVENI

MOMENT

STRUČNJACI

MEDICINA

HDEDM

ISKUSTVO

HKDM

SVIBANJ

IMPLANTOLOGIJA

ENDODONCIJA

Značajniji skup inozemnih i domaćih stručnjaka i znanstvenika iz područja endodoncije, restaurativne stomatologije, protetike i implantologije.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.